Schaper.dk


Gå til indhold

Vores historie


Schapers historie


Det hele begyndte med at mor kom sammen med en mand fra Hannover - en rigtig marinemand. Han hed Hans Dieter Schaper , født 1939, og med ham nåede hun at blive gift og få tre børn: Paul, Lone og Bettina. Hans omkom ved et trafikuheld i 1969, et halvt år efter at Bettina var født.

Efter nogle år lærte mor en ny mand at kende, Bernhard Kluge. Sammen fik de Tanja.

Mor insisterede på at
Tanja også fik navnet Schaper - alternativet havde været Kluge, som faren hed med efternavn. Tanja er vores kære "lille" efternøler, og vi har aldrig betragtet hende, som andet, end som et fuldgyldigt medlem af Schaperfamilien. Et lille citat fra websiden, www.schaper.org,: "Schapernavnet er ikke noget, som man gør sig fortjent til og man kan ikke købe sig til det, og sælge det kan man da slet ikke, man får navnet ved fødslen, adoption eller ved indgåelse af ægteskab. Og så er der for det meste ikke mere."

Typisk kendetegn for vores familie er hjertevarme. Vi er altid meget glade for en lille diskussion, og holder meget af, at grine og have det rart sammen.

Efter Hans´ død gled kontakten med familien i Hannover ud, og i dag ved vi kun at Hans´ far hed August Schaper.

Hans´ mor hed Elisabeth Schaper.

Hans´ faster hed Frida (gift Goldmann) og hun havde en søn der var med i anden verdenskrig, som aldrig vendte hjem igen.

Hans´ søskende: Wilhelm Schaper født 1924 og Herta Schaper - hun har en søn, Jochen Schaper.


Retur til indhold | Retur til hovedmenu